Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Uitgangspunt in de zwangerschapsyogalessen is de aandacht voor de beleving van de zwangerschap. Negen maanden gaan achteraf snel voorbij. Het is daarom belangrijk om (samen) van deze periode bewust te genieten en je in alle rust voor te bereiden op wat komen gaat.

Rust, ontspanning, vertrouwen en verbinding vormen voor mij de essentie van de zwangerschapsyoga

  • Rust: een moment om je helemaal te richten op jouw zwangerschap en het kindje dat je bij je draagt.
  • Ontspanning: even weg van alle stress van het dagelijkse leven
  • Vertrouwen: leren vertrouwen in jouw lijf, dat het sterk is en goed zorgt voor jouw kindje
  • Verbinding: verdiepen van het contact met je eigen lichaam en je nog ongeboren kindje

Dit is een basis die tijdens de zwangerschapsyoga  wordt gelegd en waarop je later verder kunt bouwen. Want ook bij de opvoeding blijven rust, ontspanning, vertrouwen en verbinding nog steeds erg belangrijk. Rustmomenten inplannen voor je kindje én jou zelf, ontspannen omgaan met je dagindeling als het toch iets anders loopt en durven vertrouwen op jouw moederinstinct zodat je daardoor de dingen kunt aanvaarden die gebeuren. Verbinding als gezinnetje onderling met elkaar én met anderen.

Je leert ook ademhalingstechnieken die je helpen om tijdens de bevalling de weeën op te vangen. Door ontspannings- en ademoefeningen kun je het vertrouwen laten groeien dat jouw lijf tot heel veel in staat is en waardoor je beter met eventuele pijn kunt omgaan. We doen ook oefeningen die je helpen om de lichamelijke kwaaltjes te voorkomen of te verminderen.

Je leert bijvoorbeeld ook waarom het belangrijk is om rustig en ontspannen te blijven tijdens een bevalling. Dit komt ook uitgebreid aan bod tijdens de partnerles zodat je als partner ook goed voorbereid bent op jouw rol hierin.

Het is ondertussen gebleken en wetenschappelijk onderbouwd, dat één van de belangrijkste zaken bij een voorspoedige bevalling het fenomeen ‘ontspanning, ademhaling en het kunnen focussen’ is.

De zwangerschapsyoga cursus bestaat uit 10 lessen van vijf kwartier en wordt in een kleine groep gegeven (min. 4 deelnemers).  Locatie: Het Voorhuis van kasteel  De Cannenburch in Vaassen. De kosten bedragen € 125,- inclusief de partners. Het eerste trimester kun je het best rustig aan doen, omdat dan de basis van de zwangerschap wordt gelegd. Daarom kun je met de les starten vanaf ca 16 weken of later.

Je eigen partner kan met 1 of meerdere lessen meedoen, maar je kunt ook iemand anders meenemen, bij voorkeur iemand die ook bij de bevalling aanwezig zal zijn.

*****Ik heb momenteel helaas geen ruimte in mijn lesschema voor zwangerschapsyoga*****