Wat is yoga?

Wat is yoga?

Algemeen gezegd is Yoga een unieke oefenmethode. Het is allesbehalve zweverig, maar juist met beide voeten op de grond, want je komt uit je drukke hoofd en je zakt letterlijk en figuurlijk in je lijf.
Yoga is in mijn ervaring vooral een manier om je te verbinden met jezelf.
Een methode om meer thuis te raken in je lichaam en je lichaam op een zachte manier liefdevolle zorg te geven. In je lichaam aanwezig kunnen en durven zijn en steeds ontvankelijker worden voor de signalen die het geeft. Niet over je lichaam maar van je lichaam leren.
Overbodige spanning en gedachten kunnen worden losgelaten en je wordt naar binnen geleid. Ook het denken mag tot stilstand komen. Liefdevolle aandacht komt daarvoor in de plaats en leidt je naar innerlijke rust.
Je lichaam wordt zo een bron van Stilte, Rust, Zelfvertrouwen en Weten. Een veilige thuishaven, een instrument voor welzijn, plezier en een intenser en rijker leven.
Je lichaamshouding verbetert en daardoor heb je meer energie, ontstaat bewustwording en kom je weer lekker in je vel.
Yoga gaat voor mij vooral om bewustwording en om het direct en zonder oordeel kunnen ervaren wat nu is.

Het gaat bij yoga uiteindelijk altijd om de innerlijke houding. De uiterlijke houdingen die je in de lessen aanneemt zijn slechts een middel en geen doel op zich. Een middel dat je brengt van een staat van onrust en vernauwd bewustzijn naar een staat van innerlijke rust en verruimd bewustzijn.